Hoe heeft ENTRA Wasserij kunnen inspelen op de vraag van de vzw MMI voor de behandeling van plat linnen?

Sector : Rusthuizen

Industriële wasserij : Plat linnen

Casestudy's
20181218 Photographe entreprise CORALIECARDON AVIQ ENTRA 85

Context en uitdagingen

Aanvankelijk moest de vzw een partner vinden voor de huur en het onderhoud van al het plat linnen van vijf van deze verschillende instellingen.

Het antwoord van ENTRA Wasserij

De afgelopen 7 jaar hebben wij alles in het werk gesteld om het personeel van de instelling te ontlasten, zodat MMI zich op zijn kerntaken kan focussen. Onze teams geven de verschillende stukken van het linnengoed de gepaste behandeling, zodat het altijd op tijd klaar is en het in perfecte staat wordt terugbezorgd.

In oktober 2015 zijn we gaan samenwerken met 5 rusthuizen waarvoor we het onderhoud van het plat linnen uitvoeren. Daarna werd het partnerschap uitgebreid: in twee vestigingen namen we ook het onderhoud van het linnengoed van de bewoners voor onze rekening en er kwam een tehuis bij waar we onze twee diensten aanbieden (leasing en wasgoed van de bewoners).

Om hun budget onder controle te kunnen houden, bieden wij hen als vertrouwenspartner een reeks producten aan die aan hun specifieke behoeften beantwoorden: beddengoed (lakens, kussenslopen, dekbedovertrekken, ...), badlinnen (handdoeken, badlakens, washandjes, ...), waszakken (waszakken voor het verzamelen en sorteren van wasgoed) of zelfs slabben, keukenhanddoeken of operatiehemden. Wij behandelen dus het volume linnengoed van ongeveer 829 bedden.

"Wij hebben voor de vzw MMI een dienstverlening op maat uitgewerkt die voortdurend verandert. We gaan regelmatig samen op zoek naar mogelijke verbeteringen die kunnen worden aangebracht. Wij zagen het aantal instellingen toenemen en konden ons onmiddellijk aanpassen en snel op deze volumestijgingen inspelen."
Cindy Machelart, TECHNISCH-COMMERCIEEL MEDEWERKSTER WASSERIJ Photo détourée Cindy

Voordelen

  • Flexibiliteit: wij leveren op elke locatie.

  • Persoonlijke opvolging: er wordt regelmatig afgestemd met MMI voor een vlotte samenwerking. Wij gaan regelmatig ter plaatse en pakken eventuele problemen met de bewoners meteen aan.

  • Opleiding: aan het begin van de samenwerking voor het onderhoud van het wasgoed van de bewoners bieden wij een opleiding aan het ondersteunend personeel, om de procedures uit te leggen voor de voorbereiding van de verzending van het wasgoed naar ENTRA.

  • Kwaliteit: de kwaliteit van “handwerk”. Wij kennen alle kneepjes van het vak. Wij weten dat u veel belang hecht aan uw linnengoed en dat u terecht verwacht dat u het in perfecte staat terugkrijgt, en op het moment dat u het opnieuw nodig hebt.

"Na een zeer goede samenwerking van bijna 7 jaar zijn wij zeer tevreden over de diensten van ENTRA voor de levering en het onderhoud van plat linnen in al onze vestigingen. Daarom hebben we hen ook een groot deel van het gepersonaliseerde onderhoud van het wasgoed van onze bewoners toevertrouwd - Ik zou liegen als ik zeg dat er nooit problemen zijn, maar wij kunnen altijd rekenen op een luisterend oor en snelle en duurzame oplossingen.”
Romuald LEGENDRE, DIRECTEUR VAN DE AANKOOPAFDELING VAN VZW MMI