ENTRA

De garantie van kwaliteit en een correcte prijs terwijl u kiest voor een maatschappelijk verantwoorde leverancier.

Naar inhoud gaan

Waarom bestaan we ?

ENTRA is een maatwerkbedrijf dat zich sinds 1968 inzet voor het creëren en behouden van kwalitatief, aangepast en duurzaam werk voor mensen met een ziekte of beperking. ENTRA bewijst elke dag dat de maatschappelijke droom en de economische realiteit zeker gecombineerd kunnen worden. Het verhaal van ENTRA is dat van een heuse uitdaging die een 'success story' geworden is. Dag na dag zetten we nieuwe samenwerkingen op dankzij onze aanwezigheid in de industriële wereld van vandaag en morgen.


En als we nu eens iets anders zouden proberen?

Een duurzame productie is goed voor uw bedrijf, goed voor de planeet en goed voor iedereen.

Om ons maatschappelijke project voort te zetten, passen we dagelijks onze vier belangrijkste waarden toe: solidariteit, respect, vooruitgang en ontplooiing. We besteden voortdurend aandacht aan de noden van onze klanten en streven naar accurate en aangepaste oplossingen, ongeacht hun verwachtingen.

20210920 Entra 33

Wees een speler binnen de sociale economie en help ons langdurige werkgelegenheid te creëren.


Ons doel is mensen met een beperking een job te bezorgen, maar niet de eerste de beste! Het moet een nuttige job zijn die ook lonend, stabiel en evolutief is en die voldoening schenkt. Onze waarden vormen de rode draad doorheen ons beleid, de leidraad in elke situatie, de krachtige woorden die ons leiden bij elke beslissing.

Onze engagementen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, de kers op de taart.

Naast de economische toegevoegde waarde van onze medewerkers en onze knowhow, bieden wij ook een menselijke meerwaarde. Een partnerschap met ENTRA geeft immers invulling aan uw eigen engagement voor maatschappelijke vooruitgang.

ECOLOGISCH

Onze geografische ligging maakt van ons een lokale partner en bevordert dus de korte keten. Hier doen we niet aan delokalisatie.

ECONOMISCH

De zakelijke relatie tussen een maatwerkbedrijf en een regulier bedrijf draagt bij tot de ontwikkeling van de lokale economie tegen prijzen die vergelijkbaar zijn met die van andere dienstverleners. Met andere woorden: dit partnerschap biedt u de mogelijkheid om de economische doelstellingen van uw bedrijf te behalen dankzij een zeer competitief prijzenbeleid.

MAATSCHAPPELIJK

Een economisch partnerschap met een maatwerkbedrijf biedt u de mogelijkheid om uw doelen te behalen op het vlak van socioprofessionele integratie van personen met een beperking.

About2

Duurzamere overheidsopdrachten dankzij sociale bepalingen.

Door sociale bepalingen in uw aanbestedingen op te nemen, zet u een stap in de richting van een ecologische, sociale en ethische maatschappij.

Dankzij deze bepalingen kan u uw overheidsopdracht geheel of gedeeltelijk bestemmen voor maatschappelijke bedrijven en biedt u werkgelegenheid aan mensen in integratie, opleiding of met een beperking.

Het gaat ook sociale dumping tegen en bevordert lokale verankering van bedrijven die zich inzetten voor het welzijn van hun werknemers.

Kiezen voor duurzamere openbare aankopen kan zeer positieve gevolgen hebben voor de ontwikkeling van Wallonië. Dit ligt bovendien binnen handbereik van alle overheden!

Waarom werken met ENTRA?

  • Al meer dan 50 jaar een sterke financiële ervaring en capaciteit.
  • Duurzaam, menselijk en maatschappelijk bedrijf.
  • Persoonlijk contact en vlotte communicatie
  • Erkende kwaliteit dankzij ISO-certificering.
  • Knowhow en vakmanschap.
  • Flexibele, algemene, lokale en gepersonaliseerde service.

Een stukje geschiedenis

Het avontuur van ENTRA begint in 1968. In de loop der jaren zijn de activiteiten flink gegroeid en is het bedrijf veelzijdiger geworden. Het telt vandaag maar liefst 1000 medewerkers.

 • 1968

  Oorspronkelijk was ENTRA een industriel confectiebedrijf, gevestigd aan de Chaussée de Nivelles 227 in Gosselies. De onderneming telde toen een vijftigtal medewerkers.

  Atelier du 85 premier batiment entra en 1968
 • 1971

  In de jaren 70 komt er een afdeling elektromechanische montage bij, die zich na verloop van tijd zal specialiseren in elektronische onderaanneming en telefonie.

  Poste de cablage
 • 1976

  Ontwikkeling van een afdeling bouw- en schilderwerken en een wasserij gespecialiseerd in horeca en werkkledij.

  Construction2
 • 1996

  In 1996 ziet de afdeling "Bedrijfsdiensten" het levenslicht, en die werd omgedoopt tot het huidige "Insourcing". Het gaat om personeel dat bij onze klanten wordt ingezet: heftruckchauffeurs, magazijnbedienden, schoonmakers, productiemedewerkers enz.

  Aquilino Joseph
 • 1999

  Een ander hoogtepunt in de jaren 90 is het ontstaan van de afdeling Telesite (administratieve diensten) en de groepering van alle afdelingen in een nieuw gebouw in Heppignies.

  Batiment 1999 2
 • 2001

  De technologische vooruitgang maakt een grote sprong in de jaren 2000, en zo ook bij ENTRA! Zo richten we in 2001 ons eigen callcenter op.

  TS3 20161207 1
 • 2006

  In 2006 ziet de afdeling "Strijkdienst met dienstencheques" het levenslicht op de site van Heppignies. Door het grote succes besluiten we in 2008 een nieuwe site te openen in Corroy-le Château.

  D RT1 20160318 9
 • 2010

  Om onze klanten nog beter te kunnen helpen, en dit in twee landstalen, openen we in 2010 een callcenter in Gent.

  20180725 161910
 • 2013

  Wegens plaatsgebrek en ruimtes die te krap geworden zijn, besluiten we een nieuw gebouw neer te zetten op de site van Heppignies. Deze nieuwe oppervlakte van meer dan 4500 m² wordt gebruikt voor de productie- en logistieke activiteiten.

  ENTRA3 20131217 12
20210920 Entra 42

Onze bedrijfscultuur? Altijd vooruit kijken, vernieuwen, niet bang zijn om te investeren, diensten aanbieden waar nood aan is en tegelijk rekening houden met de evolutie van de maatschappij en de verwachtigen van haar spelers.

Ontdek onze 6 afdelingen

 • Contact & Data Center

  Een callcenter- en backofficedienst op maat van uw bedrijf. Een gepersonaliseerde oplossing in België voor het beheer van uw interacties met klanten.

  Contact data center
  Meer weten
 • Insourcing

  Doe een beroep op de efficiëntie van ENTRA voor uw site! ENTRA biedt u een hoogwaarde en flexibele HR-service voor allerhande opdrachten van korte of lange duur in verschillende sectoren.

  Insourcing 5
  Meer weten
 • Industrie

  Veelzijdige teams voor een waaier aan diensten in industriële onderaanneming.

  Industrie cover
  Meer weten
 • Verbouwen & Renoveren

  Als u met ENTRA in zee gaat voor de uitvoering van uw binnen- en buiteninrichting, kiest u voor een duidelijke en snelle offerte, een opvolging van uw project en een hoogwaardige service.

  20210920 Entra 63
  Meer weten
 • Strijkdienst met dienstencheques

  4 strijkcentrales in Wallonië staan klaar om uw wasgoed in ontvangst te nemen voor een professionele strijkbeurt. Uw was wordt binnen 48 uur gestreken en opgevouwen of op kapstok geleverd.

  20210920 Entra 5
  Meer weten
 • Industriële wasserij

  Wij zijn gespecialiseerd in linnengoed voor collectiviteiten. U kan dus bij ons terecht voor het huren en onderhouden van plat linnen, het verwerken van wasgoed van bewoners en van werkkledij.

  Blanchisserie 2
  Meer weten