Hoe werkt ENTRA als partner van LuWa mee aan de vervanging van de openbare verlichting op de grote (auto)snelwegen in het Waalse Gewest ("Plan Lumières 4.0")?

Sector : public

Industrie : Elektromechanica

Casestudy's
86717443 814619152354106 8733064205340508160 n

Context en uitdagingen

Het "Plan Lumières 4.0" is een project dat betrekking heeft op het ontwerp, de modernisering en het onderhoud van de openbare verlichting van het structurerend netwerk van het Waalse Gewest. Het doel van dit programma is om van ons autosnelwegennet het eerste verbonden netwerk op het Europese continent te maken, met led-verlichting die een drastische energiebesparing oplevert.

In 2019 werd de overheidsopdracht gegund aan het consortium LuWa, dat 4 jaar de tijd heeft om alle bestaande verlichting te vervangen.

LuWa was op dat moment op zoek naar een partner om de verdeeldozen voor de slimme verlichting te monteren.

Het antwoord van ENTRA Industrie

ENTRA werd aangewezen als partner van LuWa en assembleert in het kader van dit project alle verdeeldozen voor de slimme verlichting in onze werkplaats naast de luchthaven van Charleroi. Tijdens de duur van het contract zullen ongeveer 65.000 verdeeldozen worden geproduceerd, waarbij optimaal wordt ingespeeld op de vereiste volumes. Wij zijn partner in een vlot functionerende keten, die begint met de analyse van het bestaande park via een studiebureau. Elk lichtpunt is verbonden met een specifiek type verdeeldoos en wij moeten ons heel goed kunnen aanpassen om te kunnen produceren volgens de bestellingen.

Daarnaast stelt ENTRA via zijn dienst Insourcing ook rechtstreeks operatoren ter beschikking op de sites van de entiteiten van het consortium (tekenaars/ontwerpers, magazijniers, directiesecretaresses).

De toegevoegde waarde van ENTRA

Een lokale partner: alle assemblages gebeuren in onze werkplaats in Heppignies.

Flexibiliteit: onze teams produceren de verdeeldozen naarmate er bestellingen binnenkomen. Wij streven naar een evenwicht tussen buffervoorraad en productie op bestelling, waarbij wij ons steeds aanpassen aan de bestelsnelheid van onze partners.

Logistiek: wij bestellen de materialen, ontvangen en slaan de grondstoffen op, assembleren ze en vervoeren ze vervolgens naar de leden van het consortium LuWa in heel Wallonië om ze te installeren in het netwerk.

Financiële draagkracht: wij zorgen voor de aankoop van grondstoffen en stellen vervolgens een prijs per geleverde verdeeldoos voor, inclusief alle nodige elementen voor de levering van een afgewerkt product.