Hoe voorziet ENTRA Insourcing de NMBS-werkplaats in Cuesmes van personeel?

Sector : Public

Insourcing : Industrie

Casestudy's
Sncb picture

Context en uitdagingen

De NMBS staat ook in voor het onderhoud en de renovatie van treinen en de bouw en het onderhoud van stations.

Om een eenmalige overproductie in 2021 op te vangen wilde de centrale werkplaats van Cuesmes personeel van maatwerkbedrijven met de volgende profielen inzetten:

- elektriciteit (1 persoon)

- mechanica (3 personen)

- bekleding treininterieur (1 persoon)

De NMBS heeft daarvoor een overheidsopdracht uitgeschreven.

Het antwoord van ENTRA Insourcing

Om deel te kunnen nemen aan deze overheidsopdracht is een team met productieverantwoordelijken, personeel van human resources en de accountmanager van de afdeling Insourcing, naar de werkplaats gegaan om een werkpoststudie uit te voeren.

We hebben de aanvraag na het bezoek geanalyseerd en op basis van de informatie in het lastenboek hebben wij onze offerte ingediend (prijs, cv van de operators, ...) en de opdracht binnengehaald.

Voordelen

Regelmaat: de opdracht wordt uitgevoerd in de vorm van een gezellenstelsel, met NMBS-personeel dat onze teams begeleidt. De NMBS wou dus een vast team om de opleidingskosten te beperken.

Flexibiliteit: na deze eerste opdracht werd door de NMBS een tweede opdracht uitgeschreven voor diensten, goed voor 12 voltijds equivalenten van midden augustus tot eind december 2021. We haalden ook deze opdracht binnen en konden deze 12 personen ter beschikking stellen. Tijdens de gezondheidscrisis hebben wij ook onze flexibiliteit kunnen tonen door een back-upsysteem op te zetten om de afwezigheid van een van onze operatoren na 48 uur te kunnen opvangen.

Veelzijdigheid: onze operatoren zijn heel veelzijdig. Zo konden personen met een het profiel van elektricien bijvoorbeeld mechanische activiteiten verrichten en omgekeerd.

Kwaliteit: de NMBS hamert op de kwaliteit van het werk en de productiviteit van onze operatoren, die zij gelijkwaardig achten met het werk van hun eigen arbeiders.

Begeleiding en opvolging: onze productieverantwoordelijken volgen onze operatoren op gedurende de hele opdracht. Als de klant vragen of problemen heeft, staan zij klaar en gaan ze meteen ter plaatse.