Hoe werkt ENTRA Industrie samen met Proximus, Essers en CTDI in het kader van het distributiecentrum van Proximus?

Sector : Telecommunicatie

Industrie : Refurbishment

Casestudy's
20210603 112132

Context en uitdagingen

In 2011 wilde Proximus zijn logistieke activiteiten centraliseren in Courcelles, in de gebouwen van Essers. Zij waren toen op zoek naar een maatwerkbedrijf dat hun grote volumes aankon.

Het antwoord van ENTRA Industrie

Het distributiecentrum van Proximus is sinds 2011 de spil van alle logistieke operaties van Proximus en stelt meer dan honderd van onze medewerkers tewerk. Wij werken zeer goed samen in een ecosysteem met verschillende partners om over de nodige flexibiliteit te beschikken om zo snel mogelijk aan klanten te kunnen leveren.

Jaarlijks worden er 750.000 bestellingen en meer dan 1.000.000 pakketten klaargemaakt.

In een gedeelte van dit magazijn is ook een team ondergebracht dat instaat voor het sorteren, testen, opknappen en repareren van een hele reeks producten: modems, decoders, wifiboosters, afstandsbedieningen enz. en sinds 2020 ook producten uit de professionele wereld zoals routers. .In 2021 passeerden bijna 830.000 producten via dit platform. Naast deze activiteit en op basis van de opgedane ervaring werd nog een andere activiteit opgestart: het updaten of injecteren van de nieuwste firmware-versies om de nodige tijd voor het installatie door of bij de klant zoveel mogelijk te beperken. Op die manier kunnen we de klant de beste ervaring bieden. In 2021 werden bijna 500.000 configuraties uitgevoerd.

Sinds enkele jaren is in het centrum ook een soortgelijke activiteit voor mobiele producten ondergebracht. Er worden niet alleen mobiele producten gerepareerd, maar ook afgedankte mobiele telefoons gerecupereerd voor recyclage.


Tenslotte hebben we de afdeling SCRAP opgericht. Wij sorteren op een correcte manier en we recycleren alle materialen, niets wordt zomaar weggegooid, van verpakkingspapier en -karton tot bedrading. Al het afval van de winkels komt naar hier. Jaarlijks wordt meer dan 1.500 ton afval gesorteerd en naar verschillende recyclagecentra gebracht om ze te verwerken tot grondstoffen. Niets gaat verloren, alles kan gebruikt worden.

Getuigenis van een klant

  • EMMANUEL VERCRUYSSE, PROXIMUS

    "Entra, dat al sinds het begin van het transformatieproject van de logistieke activiteiten in Courcelles in 2011 partner is van Essers, bleek altijd opgewassen tegen de vele uitdagingen die het bedrijf het hoofd moest bieden. Door zijn openheid, transparante communicatie, flexibiliteit, oplossings- en klantgerichtheid kon Entra meegroeien met ons project. Zo kon het bedrijf zijn dienstenaanbod, dat aanvankelijk vooral bestond uit assemblageactiviteiten, uitbreiden tot andere logistieke activiteiten zoals het sorteren van retourstromen, repareren en recycleren. Een mooi avontuur dat vier jaar geleden begon en waarvan we hopen dat het nog lang mag blijven duren."