Hoe helpt ENTRA Wasserij ACSOL dagelijks bij zijn behandeling van het wasgoed?

Sector : Rusthuizen

Industriële wasserij : Huishoudlinnen

Casestudy's
D BL 20160318 8

Context en uitdagingen

ACSOL was op zoek naar een oplossing voor de verhuur en het onderhoud van al het plat linnen voor zijn verschillende vestigingen.

Het antwoord van ENTRA Wasserij

Zo is vanaf begin 2020 de samenwerking tussen ENTRA en ACSOL van start gegaan met het onderhoud en de verhuur van plat linnen voor alle instellingen.

Vervolgens besliste ACSOL in februari 2021 om onze onderhoudsdienst voor het wasgoed van de bewoners te testen in een van de rusthuizen. De test was een succes en wij staan nu in voor de behandeling van het wasgoed van de bewoners van 6 rusthuizen.

Wij bieden een onderhoudsdienst op maat voor het wasgoed van de bewoners. Dit ontlast het personeel en de zorgverleners in de wetenschap dat er een betrouwbare oplossing bestaat en dat het wasgoed van de bewoners door ENTRA met de grootste zorg zal worden behandeld.

Onze samenwerking evolueert voortdurend.

Wij doen ons best om aan de verwachtingen van ACSOL te voldoen. We kunnen hen bijvoorbeeld nieuwe stukken te huur aanbieden (dekbedovertrekken, ...).

"Voor ACSOL doen we het onderhoud van het plat linnen van meer dan 500 bedden. Omdat ze tevreden waren over de kwaliteit van ons werk, mochten we ook het onderhoud van het wasgoed van de bewoners verzorgen."
Cindy Machelart, TECHNISCH-COMMERCIEEL MEDEWERKSTER WASSERIJ Photo détourée Cindy

Voordelen

Dankzij de wasserijdiensten van ENTRA kunnen de werknemers van ACSOL zich op hun werk focussen. ENTRA doet de was voor hen.

Zo bieden wij een ruim assortiment linnengoed dat speciaal is afgestemd op de behoeften van ACSOL.

Wij verzorgen hun linnenbeheer en zorgen voor de aankoop en opslag van hun stukken.

De kwaliteit van de linnenbehandeling vormt een cruciaal element voor ACSOL. De hygiëne van het linnengoed in rusthuizen moet per slot van rekening onberispelijk zijn. Het risico op verspreiding van ziektes en infecties neemt toe als het linnengoed en de kleding niet grondig worden gewassen. Bovendien draagt de waskwaliteit van het linnengoed rechtstreeks bij tot het comfort van de bewoners. ACSOL is in dit opzicht helemaal tevreden over onze diensten.

"Aanvankelijk waren wij een bevoorrechte partner voor het onderhoud van plat linnen in onze vestigingen, maar wij hebben beslist om onze samenwerking met Entra op te voeren. We ging op zoek naar een oplossing voor het wassen van het wasgoed van de bewoners. Na een zeer succesvolle test hebben wij Entra gekozen als dienstverlener en daar hebben we geen spijt van!“
Yves LARDINOIS, ATTACHÉ BIJ DE ALGEMENE DIRECTIE