Al 40 jaar actief, steeds met een vooruitziende aanpak, nieuwigheden en stevige grondvesten. A never ending story.

Op initiatief van de Christelijke Mutualiteiten van Charleroi werd in 1968 de beschutte werkplaats ENTRA, l’Entr’Aide par le Travail, opgericht. Toen was het nog maar een industrieel confectieatelier, gevestigd Chaussée de Nivelles 227 te Gosselies. Vandaag heeft ENTRA zich gediversifieerd en stelt zowat 900 medewerkers te werk.

In de loop der jaren …

1971

creatie van een afdeling elektromechanische montage die zich mettertijd zal specialiseren in elektronische onderaanneming en telefonie.

1976

creatie van een departement schilderwerken in de bouwsector en oprichting van een wasserij gespecialiseerd in de Horeca en het onderhoud van werkkleding.

1996

ontwikkeling van een departement « Enclaves » vandaag genoemd « Insourcing » activiteiten. Onze medewerkers worden bij onze klanten ter beschikking gesteld : heftruckchauffeurs, magazijnbedienden, productiearbeiders, schoonmaak van sites …

1999

start van de activiteiten van onze afdeling Telesite (administratieve diensten) en groepering van al onze activiteiten in een nieuw gebouw in Heppignies.

2001

oprichting van een callcenter

2006 - 2008

een afdeling Strijken met « Dienstencheques » start haar activiteiten in Heppignies, een tweede site wordt later in Corroy-Le-Cäteau geopend.

2010

opstart van een callcenter in Gent

2013

bouw van een nieuw gebouw op de site van Heppignies waarin de logistieke en productie activiteiten zijn ondergebracht.


 

 

 

Erkenningen, vergunningen en certificeringen

Awiph

Maatwerkbedrijf

Entra is sinds 1968 voor onbepaalde duur door het AWIPH erkend als maatwerkbedrijf onder het nr 101
Spf

Uitvoeren van overheidsopdrachten

Erkenning aannemer voor het uitvoeren van overheidsopdrachten klasse 1, D, D1, D4, D5, D7, D10, D11, D13, D15, D21, D25, D29, F, F2, F3, G5, P1, P2
Emploi

Bedrijfsvergunning’

Erkenning onderneming in de sociale economie voor Entra en Entra Call

Vergunning als strijkatelier met Dienstencheques met inbegrip van kleine herstellingen

Royaume

Veiligheidsmachtiging voor het verwerken

Veiligheidsmachtiging voor het verwerken van nationale, EU of NAVO geclassificeerde informatie
Fsma

Vergunning subagent verzekeringen

Sgs

iso 9001

Certificering ISO 9001 van Kwaliteitsmanagementsysteem voor het geheel van de productieactiviteiten alsook voor het beleid van Entra wat betreft sociaal oogmerk. Het creëren van jobs, aanpassing van de omgeving en werkposten aan de werknemers.